Popülerliği geçtiğimiz günlerde çokça artmış olmasına rağmen Baking Make-up aslında televizyon makyajlarında çok eskilerden beri kullanılmaktaydı, bilenler bilir. :) Gündelik hayat için çok pratik olmamakla birlikte daha çok vakit ayırabilecek ve ilgisi olan kişilere önerdiğim bir makyaj aslında. Ben sıklıkla gelin makyajlarımda tercih ediyorum çünkü dediğim gibi uygulama süreci zahmetli olmamakla birlikte biraz zaman alıyor.
Baking makyaj (cooking) pişirme anlamına geliyor, asıl teknik makyajın
vücut ısısıyla bütünleşmesi. Bu şekilde de vücudun kendi yağı ile makyajın
renginin ve dokusunun değişmesini sağlıyor. Bu aradaki bekleme süresine ise
baking diyoruz. Pudra uygulaması sayesinde ciltteki fazla yağ emiliyor ve
cildin daha yumuşak bir görüntüye sahip olması sağlanıyor. Sonuç; kalıcılığı
uzun ve kusursuz bir cilt!
Peki nasıl yapılır bu baking make-up?
1. Göz çevrenize en uygun nemlendirici ile göz çevrenizi nemlendirin.
2. En uygun concealer ile göz
çevrenizi kapatın. Tercihen nemlendirici özellikli bir ürün uygulayın ve mümkün
olduğu kadar ince olsun.
3. Kapatıcının üzerini mümkün olduğunca transparan bir pudra ile yoğun
bir şekilde kaplayın.
4. 5-10 dakika beklediğiniz pudrayı devamında uzun kıllara sahip bir
pudra fırçası ile hafifçe temizleyin.
5. Yüzünüzde aydınlatma yaptığınız her bölgeye bu işlemi uygulayabilirsiniz.
Sonuç:
Matlaşmış bir cilt.
Çizgi ve mimik oluşumunu en aza indirme.
Kalıcılık.
Boyutlandırma.
Devamında ise contouring make-up ile makyajınıza devam edebilirsiniz. Az da olsa kontür yapmazsanız bence bu makyaj biraz eksik kalır. Kontürü nasıl yapıyorduk yeniden hatırlamak için, bakınız: Bkz: Yüz Boyutlandırma!
Harika bilgiler! Teşekkürler.
YanıtlaSil